tiistai 22. huhtikuuta 2014

Olen tässä kärsinyt hirveästi pannari- ja lättyhimosta. Se vaan ei sovi kovin hyvin yhteen sen kanssa, että kesää kohti pitäis saada vähän lisää tilaa farkkuihin... Ja varsinkin kun pääsiäisenä tuli syötyä hirveä määrä suklaata.

Nyt olen tehnyt sitten lättyjä ohjeella, johon tulee tosi vähän jauhoja, eli ei ylimääräisiä hiilareita ja lätyt ovat aika proteiinipitoisia.

Mustikka ja banaalilättyset!

Ensin rahkaiset, vähähiilariset ja proteiinipitoiset mustikkalättyset

- 2 kananmunaa
- 2 kananmunan valkuaista
- 1 purkki rahkaa (250 g)
- noin desi maitoa
- noin desi vehnäjauhoja/grahamjauhonja
- ruokalusikallinen tai pari vehnä/kaura/ruisleseitä
- pari kourallista mustikoita
- ripaus suolaa
- pikkuisen vaniljasokeria ja tavallista sokeria

Aineet sekaisin ja lättypannulle! :)

Banaanilättyset

- 3 kananmunaa
- 1 kananmunan valkuainen
- kaksi banaania (mitä kypsempiä, sen enemmän tulee makeutta taikinaan)
- 1 purkki rahkaa (250 g)
- noin desi maitoa
- noin desi graham/sämpyläjauhoja
- ripaus suolaa
- sokeria, jos kaipaa lisää makeutta

Banaanit  voi muussata ensin joko haarukalla muusiksi tai sitten paloitella sormin/veitsellä taikinaan. Itse laitoin paloja, koska tykkään sattumista.

Kaikki aineet sekaisin ja sitten paistelemaan lättysiä! Päälle vaahterasiirappia ja vaikka jäätelöä. Älyttömän hyvää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti